**Contents**show

## How long it takes to drive 40 miles?

1 + 0.5 = 1.5 or 1 and a half hours. 40mph for 1 hour will get you 40 miles.

## How long will it take to drive 40 miles at 60 mph?

Answer: The total time taken to cover 40 miles at 60 mph in 40 minutes.

## How long does it take to drive a mile at 40 mph?

Hi Nathan, If you travel at 40 miles per hour then it takes you 1/40^{th} of an hour to travel a mile. Hence to travel 2.5 miles it takes 2 1/2 × 1/40 = 1/16 = 0.0625 hours. In Minutes that’s 0.0625 × 60 = 3.75 so it takes 3 3/4 minutes.

## How long does it take to drive 60 miles?

60 miles (distance) can be driven in 0.8571428571 hours (approx.) or in 51.4285714286 minutes (approx.) where the average speed is 70 mph (rate).

## How long is 40 mph?

If you are travelling at 40 mph , then it will take 30 minutes to go 20 miles and 60 minutes to go 40 miles.

## How long is a 15km drive?

2 Answers By Expert Tutors

The distance equals 15km and the rate is 90 km/h. (15 km)/(90 km/h) = (1/6)h or “one-sixth of an hour.” Convert this to minutes. (1 h)/6 * (60 min/h) = 10 min. Thus, the answer is 10 minutes.

## How long does it take to travel 40 miles at 50 mph?

One fiftieth of an hour is 60/50 = 1.2 minutes.

## How many miles can you drive in 30 minutes?

Since 30 minutes is 1/2 of an hour, you will drive 1/2 of 40 miles, or 20 miles.

## How long does 12 miles take to drive?

Therefore, if you travel 1 mile, it is going to take 60/40=1.5 minutes. Travel 12 miles will be 12*1.5=18 minutes.

## How many hours are in 1 mile?

How many hours are in 1 mile? One hour walking at 1 mph moves you 1 mile. Miles per hour is often used for car speeds. One minute at 60 mph will move you 1 mile.

## How long does it take to drive 68 miles?

at 60 miles per hour 1 hour and 8 minutes. This can vary however, because the speed traveled is not given in this question. For example change the Speed to 34 mph , Distance =: 68 miles , Time taken is now 2 hours.

## How long would it take to travel 80 miles?

If you’re driving at 80mph (miles per hour), it will take you one hour to drive 80 miles. If you’re driving slower, it will take you longer to drive 80 miles.

## How long would it take to walk 39 miles?

Here are some figures for different walking paces:

Miles | Relaxed Pace | Normal Pace |
---|---|---|

40 miles | 13 hrs, 20 mins | 10 hrs |

50 miles | 16 hrs, 40 mins | 12 hrs, 30 mins |

60 miles | 20 hrs | 15 hrs |

70 miles | 23 hrs, 20 mins | 17 hrs, 30 mins |